Sök

Rasmus Boström

Rasmus Boström - Bearskin AB

RASMUS BOSTRÖM

Ett känt namn inom jaktscenen i Sverige och en av få jägare som vågar möta en 200 kg björn i hög hastighet. Av de 300 björnarna som skjutas i Sverige har Rasmus Boström cirka 1% av dom. Men vem är den här mannen och vad har drivit honom till denna passion för jakt?

    

  Vem är du?

  50 år fyllda. Född och uppväxt i Värmland. Från tidig ålder först mycket fiskeintresserad. På gården strax utanför Ulvsby ( 1 mil norr om Karlstad ) rinner ån som heter alster ån. Där har jag fiskat gädda, abborre, mört samt nattfiskat Ål. 

  När jag var ungefär 18 gick jag ut på sjön och arbetade som först svetsarlärling för att sedan bli kvar på däck . Båtarna gick mellan island och israel, med många stopp efter vägen vid nästan varje land efter vägen. Väl hemma i Sverige så visste jag att jakt var min grej, och då framförallt rovdjursjakt.

  Flyttade upp till Älvdalen och har blivit kvar där sedan 1990 ungefär. Nu verksam inom klädbrasnchen som produktutvecklar och ambassadör for Bearskin.

   

   När jag verkligen blev ALL IN var när jag kom i kontakt med hundjakten.  

  Vad er din favoritjakt?

  När jag började få vara med i skogen så växlade intresset helt klart över till jakt. Från början låg inriktningen på ledhundsjakt på älg, pyrschjakt på rådjur, duvjakt på sädesfälten, andjakt på kvällsträcket, skallkedja efter rådjur och älg. Och det var ju kul och lärorikt tillsammans med läromästaren konservatorn Bengt Andersson ( även kallad Stöpper Bengt ).

   

  Jakt, skytte, hundar och friluftsliv är det jag brinner för och i Älvdalskogarna finns det massor av utrymme för att realisera det.

    

  När jag verkligen blev ALL IN var när jag kom i kontakt med hundjakten. Drivande hund på rådjur och hare som sedan blev jakt på räv, grävling, mink, mård osv. Sedan blev det större rovdjur med växande erfarenhet.

   

   

  Vad har du med dig på jakten?

  Sarka Jacket - 

  Highland Jacket - 

  Tracker cap -