Sök

Lisa Pekkari

Lisa Pekkari - Bearskin AB

LISA PEKKARI

Hur kan man best kombinere familjeliv och jakt? Mikael och Lisa vet hur! Genom sin verksamhet Urskogen får de vara utomhus hela året. 

    

  Vem är du?

   Lisa Pekkari. Jag är 39 år och har jagat i drygt 10 år. Jag är utbildad naturguide och har mer eller mindre alltid lufsat runt i skogen var jag än bott. Närheten till naturen är mittpunkten i mitt liv men vistelsen i skogen blev intensivare och mer spännande när mitt intresse för jakt vaknade. Att vara jägare är att vara en del av kretsloppet, det naturligaste som finns. Med det kommer även respekten för allt liv vilket jag också vill att våra barn ska få med sig.

   Mitt starkaste jaktminne är alltså den jakt som kommit att fascinera mig mest. I mina ögon jakten efter skogens vackraste vilt, tjädern. 

  Vad er din favoritjakt?

  Jaktligt är jag lite av en allätare men fängslas nog lite extra av skogsfågel jakten. Mitt starkaste jaktminne är alltså den jakt som kommit att fascinera mig mest. I mina ögon jakten efter skogens vackraste vilt, tjädern. Min största dröm nu är att få utöka vår familj med en finsk spets.

   

  Hunden är för mig hjärtat i jakten och vår hundar är våra familjemedlemmar året runt.

   

  Annars gillar jag älgjakt men det ska vara med hund, jag är nog världens sämsta passkytt med noll tålamod, kan inte sitta still. Hunden är för mig hjärtat i jakten och vår hundar är våra familjemedlemmar året runt. Jag är även engagerad i jaktfrågor och kämpar gärna för alla jägares lika rätt att jaga med en viltförvaltning i världsklass och respekt för viltet och den fantastiska resurs som det är.

   

  Vad har du med dig på jakten?

  Dog Leader Jacket - jackan blev väldigt snabbt en favorit för aktiv jakt. Snabbtorkande och väldigt bra andningsförmåga perfekt när man jagar bland myrhål, snårskogar och berg som jag gör. 

  Thermo Mug - prylen som vi inte visste att vi behövde men nu aldrig vill vara utan. En följeslagare på alla äventyr som garanterat håller din dryck varm under lång tid. Ett smidigt lock och en bra hällpip som fungerar både för att hälla upp eller dricka direkt ur muggen.