Sök

Sök

Vem är du?

Lisa Pekkari. Jag är 39 år och har jagat i drygt 10 år. Jag är utbildad naturguide och har mer eller mindre alltid lufsat runt i skogen var jag än bott. Närheten till naturen är mittpunkten i mitt liv men vistelsen i skogen blev intensivare och mer spännande när mitt intresse för jakt vaknade. 

Att vara jägare är att vara en del av kretsloppet, det naturligaste som finns. Med det kommer även respekten för allt liv vilket jag också vill att våra barn ska få med sig.

Vad är din favoritjakt?

Jaktligt är jag lite av en allätare men fängslas nog lite extra av skogsfågel jakten. Mitt starkaste jaktminne är alltså den jakt som kommit att fascinera mig mest. I mina ögon jakten efter skogens vackraste vilt, tjädern. Min största dröm nu är att få utöka vår familj med en finsk spets.

Annars gillar jag älgjakt men det ska vara med hund, jag är nog världens sämsta passkytt med noll tålamod, kan inte sitta still. Hunden är för mig hjärtat i jakten och våra hundar är familjemedlemmar året runt. Jag är även engagerad i jaktfrågor och kämpar gärna för alla jägares lika rätt att jaga med en viltförvaltning i världsklass och respekt för viltet och den fantastiska resurs som det är.

Läs mer om Urskogens strategier för älgjakt med hund

jaktkläder dam