Sök

Sök

Ramsus Boström i jaktkläder från Bearskin

Vem är du?

50 år fyllda. Född och uppväxt i Värmland. Från tidig ålder först mycket fiskeintresserad. På gården strax utanför Ulvsby en mil norr om Karlstad rinner en å som heter Alster ån. Där har jag fiskat gädda, abborre, mört samt nattfiskat ål.

När jag var ungefär 18 gick jag ut på sjön och arbetade som först svetsarlärling för att sedan bli kvar på däck . Båtarna gick mellan Island och Israel, vid nästan varje land efter vägen.

Väl hemma i Sverige så visste jag att jakt var min grej, och då framförallt rovdjursjakt.
Flyttade upp till Älvdalen och har blivit kvar där sedan 1990 ungefär. Nu verksam inom klädbranschen som produktutvecklare och ambassadör for Bearskin.

Vad är din favoritjakt?

När jag började få vara med i skogen så växlade intresset helt klart över från fiske till jakt. Från början låg inriktningen på ledhundsjakt på älg, pyrschjakt på rådjur, duvjakt på sädesfälten, andjakt på kvällsträcket, skallkedja efter rådjur och älg. Och det var ju kul och lärorikt tillsammans med läromästaren konservatorn Bengt Andersson även kallad "Stöpper Bengt".

När jag verkligen gick ALL IN var när jag kom i kontakt med hundjakten. Drivande hund på rådjur och hare som sedan blev jakt på räv (läs mer om strategier för rävjakt), grävling, mink, mård osv. Sedan blev det större rovdjur med växande erfarenhet.

Rasmus Boström på rävjakt