Sök

Sök

40 år i skogen ger ovärderlig kunskap

40 år i skogen ger ovärderlig kunskap

Från bara extremt jaktintresserad till att vara en jaktklädesproducent att räkna med

Jaktlig allätare

Jag skull nog kalla mig jaktlig allätare åtminstone från början av min jaktkarriär. Som uppväxt på en stor bondgård i Värmland så fanns naturen, fisket och jakten utanför dörren. Mina första år ute i skog och mark tillbringades med fiskespöt, men det var när jag fick följa med på mina första jakter som jag verkligen kände att det här är något för mig. Allt efter åren och erfarenheter lades till så fick jag även uppleva samspelet mellan hund och människa vilket lade ytterligare en dimension till jakten och alla de jaktformer man kan utöva. Och där är jag fortfarande kvar, jakt och hundar är mitt största och egentligen enda intresse.

Aktiv jakt

Jag har från början av min jaktliga karriär trivts lika bra på pass som att röra mig i skog och mark. Men de senare 25 åren av mitt liv har jag blivit mer rastlös och vill ha en aktiv del i jakten, utskrivet, jag har blivit en usel passkytt på senare år. En central del i det jaktliga utövandet är att ha bra eller åtminstone rätt saker för att klara jaktdagen. Ju mer jag jagar desto mer inser jag hur bra kläder man använder kan lyfta en upplevelse / kontra dåliga kläder som man använder kan sänka en i övrigt bra upplevelse.

 

Min dröm

Från det, så är magkänslan fantastisk att Bearskin törs ta klivet mot specialiserade jaktkläder som håller extra hög nivå både i kvalitet och utformning och att vi äntligen har kunnat ta oss tiden för att tänka igenom, utvärdera och prova olika lösningar tills hela teamet är nöjda med produkten. Min dröm är fortfarande att Bearskin skall vara så innovativt och nytänkande att de som inte redan sett våra produkter skall tänka, den där jackan eller byxan vill jag ha. Jag hoppas innerligt att de tusentals jaktdagar jag lagt på ett fantastiskt intresse ger avklang i de produkter vi levererar under åren som kommer.