Sök

Sök

Tvättråd

Cordura style
Corduran i plagget är ett extremt slitstarkt material bestående av syntetisk fiber (Polyamid) samt 3% Elastan. Detta för att ge ett tyst, slitstarkt plagg som andas, torkar snabbt och håller i många år. För att få ut mesta möjliga av ditt plagg så är det bra att tänka på att följa rekomenderad högsta tvättemperatur (40 grader), välja ett kort -t.ex. syntetprogram på maskinen, torkar på låg eller medelvärme samt stryker på låg värme.
Använd tvättmedel utan blekmedel och optiska vitmedel. Blekmedel förstör textilen och optiskt vitmedel förändrar utseendet samt syns för viltet.
Använd ej sköljmedel.
Vill du vaxa ditt Corduraplagg så fungerar det men tänk på att använda låg värme. Vaxning gör textilen något mer vind och fuktresistent samt till viss del mer smutsresistent men andas sämre beroende på mängden vax du använder.
Stäng blixtlås och ta loss byxkroken på plagg som har det före tvätt.

Midlayer Fleece
Midlayer fleece tvättas med fördel i tvättpåse, särskilt de första tvättarna för att minimera att microfiber kommer ut med avloppsvattnet. För att få ut mesta möjliga av ditt plagg så är det bra att tänka på att följa rekommenderad högsta tvättemperatur (40 grader), välja ett kort -t.ex. syntetprogram på maskinen.
Använd tvättmedel utan blekmedel och optiska vitmedel. Blekmedel förstör textilen och optiskt vitmedel förändrar utseendet samt syns för viltet.
Använd ej sköljmedel.
Stäng blixtlås före tvätt.

Merino Wool Long Sleeve
Tröjan är gjord av 100% Merino ull för bästa möjliga funktion. För att få ut mesta möjliga av din tröja så bör du tvätta den på ullprogram eller kort program i max 30 grader. Använd inte sköljmedel, tvättmedel med blekmedel eller optiska vitmedel. Torka tröjan hängande eller plant utan värme.
Tänk på att en tröja av Merinoull sällan behöver tvättas lika ofta som en tröja av annan fiber, oftast räcker det att hänga tröjan luftigt för att den ska kännas fräsch tack vare ullens naturliga egenskaper.

Shell style
Ett väl omhändertaget mebranplagg håller sina egenskaper och funktion länge. För att få ut mesta möjliga i både vått och torrt av ditt plagg så behöver du ibland tvätta men också impregnera det.
Tvätta på en skonsamt program, gärna med lite eller ingen centrifugering. Att torka plagget i låg värme i torktumlare hjälper för att återfå materialens egenskaper efter tvätt.
Återimpregnering kan ske antingen genom att man efter tvätt, eller förtvätt, använder ett impregneringsmedel avsett för impregnering i tvättmaskin (då följer man instruktionen för medlet samt tvättråden i plagget), eller genom att föra på impregnering efteråt t.ex. genom att spraya på.
Vi rekommenderar att man väljer ett impregneringsmedel utan PFC eller högfluorerade ämnen med hänsyn till vår miljö och hälsa.
Stäng alla blixtlås och släpp på åtdragna resårer före tvätt.