Sök

Sök

FAQ

Beställning & Betalning

Orderbekräftelsen skickas till den e-postadress du angivit direkt efter slutfört köp. Skulle din orderbekräftelse inte dyka upp är det viktigt att du kontaktar kundservice på telefon eller e-post. Du kan även dubbelkolla så att bekräftelsen inte hamnat i skräpposten eller liknande.

Du har alltid ångerrätt på 14 dagar från det att du mottagit dina varor när du handlar hos oss. Portot för retur bekostas av dig som konsument.

Om du har valt att betala med faktura skickas den ut till din e-postadress i samband med leveransen. Om du ej fått din faktura så kan du gå in på Mitt Klarna (https://my.klarna.com) för att hämta den där. Har du ytterligare frågor rörande din faktura, kontakta då Klarnas kundservice för hjälp på 08-12012010, då dem har hand om samtliga våra betalningar.

Fullständiga köpvillkor kan du hitta här.
Läs gärna genom nödvändig information innan ni kontaktar oss.

Retur & reklamation

Vid en reklamation så behöver du kontakta kundtjänsten. Har du möjlighet så skicka en eller flera bilder på den skadade produkten till våran e-post: info@bearskin.se och ange att det är en reklamation samt beskriv problemet du upplevt med varan. Vi återkommer därefter med vidare instruktioner.

Om du handlat mot faktura är det bra om du antingen skjuter upp förfallodatumet själv via Mitt Klarna (https://my.klarna.com), eller om du pausar fakturan. Du kontaktar då Klarna via telefon på 08 - 120 120 10 så hjälper de dig med detta.

Så fort vi hanterar paketet så meddelar vi dig via din e-post du angivit i beställningen. Hanteringstiden kan variera, men räkna med ca 10 arbetsdagar.
Vi krediterar därefter betalningen hos klarna.

För snabbast och säkrast hantering rekommenderar vi att du använder returlänken som du hittar här. Där kan ni köpa retur fraktsedel, fylla i skäl för retur mm.

Skriv ut orderbekräftelse och skicka med den i returen.  

Om du handlat mot faktura är det bra om du antingen skjuter upp förfallodatumet själv via Mitt Klarna (https://my.klarna.com), eller om du pausar fakturan. Du kontaktar då Klarna via telefon på 08 - 120 120 10 så hjälper de dig med detta. En kreditering sker därefter. 

När vi mottagit och behandlat din retur så skickar vi ny vara (ett byte är fraktfritt) eller krediterar din order hos Klarna vid återköp. 

Väljer du att själv ordna returfrakten måste det skickas som företagspaket.

Returen bör vara spårbar då du som kund är ansvarig för försändelsen.  Vid retur har du 14 dagar på dig att returnera en vara från dagen efter att du mottog paketet. 

Vi hämtar inte ut rekommenderade paket eller paket hos ombud. 

Tvättråd

Corduran i plagget är ett extremt slitstarkt material bestående av syntetisk fiber (Polyamid) samt 3% Elastan. Detta för att ge ett tyst, slitstarkt plagg som andas, torkar snabbt och håller i många år. För att få ut mesta möjliga av ditt plagg så är det bra att tänka på att följa rekomenderad högsta tvättemperatur (40 grader), välja ett kort -t.ex. syntetprogram på maskinen, torkar på låg eller medelvärme samt stryker på låg värme.

Tvättmedel
Använd tvättmedel utan blekmedel och optiska vitmedel. Blekmedel förstör textilen och optiskt vitmedel förändrar utseendet samt syns för viltet. Använd ej sköljmedel.

Vax
Vill du vaxa ditt Corduraplagg så fungerar det men tänk på att använda låg värme. Vaxning gör textilen något mer vind och fuktresistent samt till viss del mer smutsresistent men andas sämre beroende på mängden vax du använder. Stäng blixtlås och ta loss byxkroken på plagg som har det före tvätt.

Midlayer fleece tvättas med fördel i tvättpåse, särskilt de första tvättarna för att minimera att microfiber kommer ut med
avloppsvattnet. För att få ut mesta möjliga av ditt plagg så är det bra att tänka på att följa rekommenderad högsta tvättemperatur (40 grader), välja ett kort -t.ex. syntetprogram på maskinen.

Tvättmedel

Använd tvättmedel utan blekmedel och optiska vitmedel. Blekmedel förstör textilen och optiskt vitmedel förändrar utseendet samt syns för viltet. Använd ej sköljmedel. Stäng blixtlås före tvätt.

Tröjan är gjord av 100% Merino ull för bästa möjliga funktion. För att få ut mesta möjliga av din tröja så bör du tvätta den på ullprogram eller kort program i max 30 grader.

Tvättmedel
Använd inte sköljmedel, tvättmedel med blekmedel eller optiska vitmedel. Torka tröjan hängande eller plant utan värme.

Tänk på att en tröja av Merinoull sällan behöver tvättas lika ofta som en tröja av annan fiber, oftast räcker det att hänga tröjan luftigt för att den ska kännas fräsch tack vare ullens naturliga egenskaper.

Ett väl omhändertaget mebranplagg håller sina egenskaper och funktion länge. För att få ut mesta möjliga i både vått och torrt av ditt plagg så behöver du ibland tvätta men också impregnera det.

Tvätta på en skonsamt program, gärna med lite eller ingen centrifugering. Att torka plagget i låg värme i torktumlare hjälper för att återfå materialens egenskaper efter tvätt.

Återimpregnering kan ske antingen genom att man efter tvätt, eller förtvätt, använder ett impregneringsmedel avsett för impregnering i tvättmaskin (då följer man instruktionen för medlet samt tvättråden i plagget), eller genom att föra på impregnering efteråt t.ex. genom att spraya på.

Vi rekommenderar att man väljer ett impregneringsmedel utan PFC eller högfluorerade ämnen med hänsyn till vår miljö och hälsa.

Stäng alla blixtlås och släpp på åtdragna resårer före tvätt.