Sök

Sök

Nästa generations jaktkläder

Nästa generations jaktkläder

I vårt senaste inlägg tog vi en noggrann titt på skillnaderna mellan högkvalitativa jaktkläderoch de billigare alternativen som finns på marknaden.

Idag tänkte vi ta dig med bakom kulisserna och visa dig hur vi på Bearskin jobbar från idé till färdig produkt. Genom att dela med oss av vår process hoppas vi kunna ge dig en bättre förståelse för hur vi tänker när det kommer till kvalité och hållbarhet, och vad som krävs för att skapa högkvalitativa produkter som möter både våra och våra kunders höga krav.

Att identifiera behoven på marknaden

Vår strävan efter att kunna erbjuda högsta kvalitet och tillverka produkter som löser dina problem är en ständig process, och vi arbetar oavbrutet för att identifiera behoven.

Genom att vara uppmärksamma på våra egna reflektioner, intern feedback och ständigt följa utvecklingen i branschen, strävar vi efter att hela tiden förbättra och optimera våra produkter. Vi vill identifiera sådant som vi saknar, eller ser att vi kan göra bättre. Ett behov som vi identifierade och som sedermera ledde till utvecklingen av vår Cordura Style-kollektion, var jaktkläder utan membran. Vårt mål var att skapa kläder med egenskaper som snabb torkning, andningsförmåga, lätthet och tystnad.

Om vi identifierar behov som vi för närvarande inte kan uppfylla på grund av kvalitets- eller prismässiga skäl, föredrar vi att vara ärliga och rekommendera våra kunder att använda konkurrenternas produkter istället.

Vårt mål är att ge våra kunder den bästa upplevelsen möjligt, oavsett om det innebär att använda våra egna produkter eller att hitta de bästa alternativen på marknaden.

 

Från idé till färdig produkt

Vårt huvudsyfte är inte att bara skapa produkter som fungerar bra, utan också produkter som är hållbara och minskar vår påverkan på miljön. Att ta ett stort kliv ifrån allt vad som har med fast-fashion att göra. För att uppnå detta är materialvalet en avgörande del där vi tar hänsyn till både funktion och livslängd.
 
När vi utvecklar en produkt fokuserar vi på att den ska fungera optimalt för dig som kund. Faktorer som ljud, slitstyrka, andning och färger är med oss i vart enda steg av den initiala processen. Men vi lägger också stor vikt vid att minska vår miljöpåverkan genom att ta hänsyn till transport, leverantörens tillverkningsprocess, innehåll och vad som händer med produkten när den är förbrukad eller utsliten.
 
I vissa fall kan vi välja material som är så försvarbara som möjligt utifrån funktion, medan livslängden och därmed miljöavtrycket är avgörande i andra fall. Vi gör alltid noggranna val baserat på fakta och data som vi samlar in genom att lära oss mer, hitta leverantörer och testa nya material. Vi strävar alltid efter att använda de mest hållbara materialen som är tillgängliga på marknaden, både för att erbjuda dig som kund en produkt som är slittålig, håller länge och sparar dig pengar, men också för att vara schysst mot miljön.
 
Att gå från en idé till en färdig produkt är en lång process som kräver mycket arbete och engagemang. Men för oss är det värt det, eftersom vi tror att vi kan göra en verklig skillnad för både våra kunder och planeten.

Kvalitetssäkring

Vi strävar alltid efter att leverera produkter av högsta kvalitet till våra kunder och för att uppnå detta har vi en noggrann kvalitetssäkring.

Först börjar vi med att brainstorma produktidéer och sedan skapar vi prototyper och samples för att testa och utvärdera produkten under olika förhållanden beroende på dess användningsområde. Vi är lyhörda för feedback från våra ambassadörer och kunder och använder denna feedback för att identifiera eventuella förbättringar och justeringar som kan göras för att förbättra produkten. Därefter går vi in i en pre-produktionsfas där vi tar fram provexemplar och utför en grundlig kvalitetskontroll innan produktionen sätter igång.

Genom denna process kan vi säkerställa att varje produkt som vi skickar ut på marknaden uppfyller våra höga kvalitetsstandarder och att vi levererar produkter som vi med gott samvete kan säga att vi är stolta över.

Med ett lyhört öra och självkritiskt tänkande

Självkritiskt tänkande är en central del av vår produktutvecklingsprocess, och vi är alltid öppna för feedback och förbättringsförslag från våra ambassadörer och kunder. Vi ser våra ambassadörer som en viktig del av vår utvecklingsprocess och är glada över att ha så många engagerade personer med olika bakgrund och erfarenheter som hjälper oss att utveckla och förbättra våra produkter.
 
Vi ser även till att ta hänsyn till din feedback, som vi får via sociala medier, kundmail och mässor. Genom att lyssna på dig som kund och våra ambassadörer kan vi lära oss mer om era behov och önskemål och anpassa våra produkter därefter.
 
Men vi är inte bara beroende av feedback från andra, vi är själva flitiga jägare och testar kontinuerligt våra produkter i praktiken för att se hur de fungerar i olika miljöer och situationer. Vi granskar kritiskt våra egna produkter och ser detta som en viktig del i vår strävan att utveckla högkvalitativa produkter som uppfyller dina behov och förväntningar.

 

Produkterna som har genomgått vår utvecklingsprocess

Ett tydligt exempel på vår utvecklingsprocess är CorduraStyle, en kollektion som designades och utvecklades under 2021 och 2022.

Vi testade den hela säsongen 2022, bland annat i samarbete med Toppenjakt som använde hela Nr. 1 Collection under vildrensjakten. Detta samarbete resulterade också i en fantastiskfilmsom visar produkternas höga kvalitet och prestanda.


 

Just nu jobbar vi med flera spännande prototyper som kommer att testas och utvärderas under året för att kunna presenteras som färdiga produkter säsongen 2024. Vi är övertygade om att vår passion för produktutveckling och vårt fokus på kvalitetssäkring kommer att fortsätta att leverera innovativa och högpresterande produkter till våra kunder.

1 Svar

Patrik Ivarsson

Patrik Ivarsson

04 21, 2023

Hej,
är jätte’ nöjd med Bib’n.
Har bara använt dom hemma a änn så länge. En sak måste ni kolla på dom, endan på sido dragkedjan är vass och rev sönder mina Ullfrotte kläder!
Dom vanliga hade jag hem en vända men alldeles för tajta i midjan samt långa ben (även Bib’n kanske något långa) , inte riktigt proposition som Medium. Jag har alltid Medium, är 181cm och 78 kilo inte tjock men då jag är snart 62 så lite mjukare i midjan!

Lämna en kommentar (alla fält krävs)