Sök

Sök

Rensjakt I Norge. Jaktkläder från Bearskin med svenska jägare.
Rensjakt I Norge. Jaktkläder från Bearskin med svenska jägare.

Nr. 1 Collection

Med start i vår egen typ av jakt ville vi skapa kläder och göra Bearskin till något vi själva drömt om och behöver för att utvecklas både som varumärke men även som de jägare vi är.

Den rörliga jakten ligger Bearskin varmt om hjärtat. Jakt med löshund på älg, björn och vildsvin, jakten på fågel med trädskällare, släppa drever och terrier efter räv är alla jakter vi ser som privilegium i våra nordiska hemmamarker. Dessa jaktformer och flera där till är behovet av slitstarka och väl genomtänkta jaktkläder ett måste. I tillägg vill vi röra oss så ljudlöst vi kan. Det flesta dagar i skogen innefattar tempoväxlingar och varierande terräng vilket ställer höga krav på andningsförmåga men också skydd mot väder.

För att öka chansen till en lyckad jakt har jaktkläderna en stor roll att spela. De ska vara en tillgång och helst inte ens märkas. De ska följa dina rörelser, hjälpa dig mot överhettning och skydda dig mot naturen och väder. När dessa saker funkar jämnar du ut oddsen för dig som jägare och viltet. Bearskin är stolta att presentera Nr1 Collection.

Bearskin – Even the odds

Komponenter

Under de senaste 1,5 åren har vi samlat och kombinerat 30 års jakterfarenhet tillsammans med några av de främsta produktutvecklarna för friluftskläder i världen. Vi har spenderat otaliga timmar på att diskutera, testa och upprepa vad vi tror kan lägga grunden för nästa generations jaktkläder.

Jakt ställer höga krav på utrusning. Väder kan skifta snabbt, terrängen man rör sig kan växla och jägarens rörelsetempo höjs och sänks flera gånger under en jakt. Med dessa aspekter har vi varit krävande i vårt materialval och de komponenter som bygger upp våra produkter. Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk. Med vår gemensamma expertis och våra krav har vi valt att jobba med det välkända varumärket Cordura.

Cordura känns igen och förmedlar slitstyrka genom sina produkter. Det blev ett naturligt val delar av Nr.1 Collection. Corduratyget är tillverkat i Sverige och kläderna uppsydda i Estland.

Våra skalkläder är uppsydda på Gelanots material. Det är det tystaste material vi kunnat hitta utan att ge avkall på kvalité och slitstyrka.

Vår Midlayer Fleece är gjord av Italienska Pontetortos fleecetyg. Pontetorto tillhör en av väldens mest tekniska tillverkare inom outdoormaterial.

Vi har valt YKK som vår leverantör av dragkedjor då de är världsledande ochbehöver förmodligen ingen närmare presentation.

Mixen av dessa kvalitetsleverantörer skapar grunden för Nr.1 Collection. Jaktkläder som tålstryk och blir en naturlig del av dig som jägare. Flera år framåt.

Egenskaper

Det kan sitta i detaljer. Nr. 1 Collection består av jaktkläder där inget har lämnats åt slumpen. Positionering av fickor är tänkta att bära allt man vill ha med sig under jakten. De är också tillräcklig många för att skapa individuell anpassning, som man själv vill ha det.

Luvorna på jackorna är ytterst genomarbetade för att vara följsamma i dina huvudrörelser. Byxorna har tilltagna blixtlås vid fötterna för att enkelt kunna ta av och på kängor eller stövlar. Byxorna har även avtagbara bootlocks för att kunna lämnas kvar i jaktkängorna.

Skalkläderna har en passform som ska ge maximal rörelse. Skalbyxornahar fullängdsdragkedjor på benen för snabb av och påtagning men också maximal ventilation. Detaljerna är många men väl genomtänkta för att du som jägare ska öka chansen för en lyckad jakt.

Solida färger som får dig att smälta in

Nr.1 Collection är jaktkläder i solida färger. Vi har tittat geografiskt brett och försökt hitta de färger som är effektiva i så många nordiska miljöer vi kunnat. Tarmac som grundfärg är en färg vi sett smälter in i allt från Norska fjäll i jakt på ren, Björnjakt i Svenska Västernorrlands täta och skiftande terräng, Ostkustens skärgårdsnatur och i Värmlands djupa gröna skogar.

Tarmac används också av fler militära förband då den anses har den bästa camouflerande effekten bland solida färger. För att skapa kontraster har vi använt närliggande färger. Kombinationen skapar en ännu otydligare siluett av jägaren.

The Canyon of the Golden Buck

Det slutgiltiga testet.

I framtagandet av Bearskins Nr. 1 Collection var en av de viktigaste delarna utvärdering och test. För att säkerhetsställa kvalité och funktion fördelades kläderna på åtta jägare. Från norr till söder i olika miljöer blev de hårdtestade. Utvecklingen har tagit Bearskin närmare två år och av den tiden avsattes åtta månaders test. Bearskin kommer aldrig kompromissa på tester. Det är en av de viktigaste delarna i vår produktutveckling. Som avslutning och det ultimata testet begav Bearskin i sällskap av Toppenjakts Lill-Ove, Kalle Zackari Wahlström och Lex iväg till Norge i jakt på vildren.

Med mer än 100 kilometer under fötterna, tunga ryggsäckar, minimalt med mat och utmanande väder fick de bekänna färg. Här styr naturen och du som jägare kan inte annat än att anpassa dig om du ska ha en chans att lyckas. Men med rätt utrustning, samarbete och goda förberedelser så ökar möjligheterna och deras resultat blev mer än någon kunnat drömma om. The Canyon of the Golden Buck är en dokumentation av Bearskins slutgiltiga test och ett jaktäventyr få har fått uppleva!

Bearskin vill också tacka våra partners, Sako Sverige och Astro Sweden i denna produktion och för deras fantastiska produkter.