Sök

Sök

Vilken färg på jaktkläder är bäst?

Vilken färg på jaktkläder är bäst?

Vilken jaktkläder färg är bäst?

Valet av färg på jaktkläder beror på vart och när du ska jaga samt vilket vilt du jagar. För att vara så osynlig som möjligt för viltet, rekommenderas vanligtvis att använda jaktkläder i naturfärger som grönt, brun eller mossgrönt. Dessa färger smälter in bra i naturen och gör det svårare för djuren att upptäcka dig.

För jakt i skog eller skogsmark är det lämpligt att använda mörka färger som grå eller mörkgrön, eftersom de suger upp ljuset och gör dig svårare att upptäcka.

För jakt i öppna marker, som fält eller ängar, är det bättre att använda ljusa färger som beige eller ljusgrön, eftersom de reflekterar ljuset och gör det svårare för djuren att se dig mot himlen.

För jakt på vintern, är det viktigt att använda vinterkläder med hög isolering eller att klä dig i flera lager för att hålla dig varm. Dessa kläder kan vara i olika färger, men det viktiga är du anpassar dig till omgivningen och förutsättningar såsom snö, omgivning och färger. 

Det är viktigt att komma ihåg att det är inte bara färgen på kläderna som spelar roll, utan också hur du beter dig och rör dig i naturen. Det är viktigt att vara försiktig och respektfull för att undvika att skrämma bort viltet. Att inte röra sig är i regel det i särklass bästa kamouflaget.


Kamoflagens historia

Kamouflage är en teknik som används för att dölja eller gömma en person, ett föremål eller ett djur. Kamouflage har använts i många olika sammanhang under historien, inklusive krig, jakt och fotografering.

 

I jakt, har kamouflage använts i århundraden av jägare för att smyga upp på villebråd utan att väcka misstankar. Det har varit en viktig del av jaktstrategier för att öka jägarnas chanser att fånga sitt byte. En av de tidigaste kända användningarna av kamouflage i jakt var av aboriginerna i Australien, som använde färger och mönster för att smälta in med naturen när de jagade villebråd.

 

Under 1800-talet, började jägare i Europa och Nordamerika att använda kamouflagekläder för att smyga upp på villebråd. Dessa kläder var ofta mönstrade med träd, buskar och gräs för att smälta in med omgivningen. Under 1900-talet, utvecklades mer avancerade kamouflagekläder och -utrustning, inklusive camouflage jaktkläder färger och mönster som härmade olika terränger och miljöer.

 

Idag, finns det många olika typer av kamouflagekläder och -utrustning som är speciellt utformade för jakt. Dessa inkluderar kamouflagekläder med camouflagefärger och mönster som härmar olika terränger och miljöer, inklusive skog, öken och vatten. Dessa kläder är ofta gjorda av tyg som är lätta och andas för att hålla jägaren bekväm under långa jakter.

 

Kamouflage är en viktig del av jakt, och det är ett effektivt sätt att dölja jägarens närvaro från villebrådet. Genom att använda kamouflagekläder och -utrustning, kan jägare smyga upp på sitt byte utan att väcka misstankar och öka sina chanser att fånga det.

 

Tarmac och Dark Tarmac som kamouflage 

Nackdelen med en del kamouflage är då det är specifikt efterliknande t.ex. löv, träd, etc är att det sticker ut extra mycket då omgivningen förändras. Vem blir inte rädd eller iaf. skeptisk till en lövbuske som rör sig med en granplantering som bakgrund som exempel. Vi valde istället att betrakta naturen som föränderlig, både i årstider och biotoper. Vi valde därför färger som återfinns i princip överallt i i alla fall någon utsträckning och som reflekterar lite ljus och därför har en förmåga att smälta in. Tarmac samt Sark Tarmac blev svaret. Ibland är det inte optimalt men det fungerar alltid okej och oftast riktigt bra. Med Tarmac och Dark Tarmac har du aldrig fel jaktkläder färg och du kan alltid smälta in helt enkelt.

 

Lämna en kommentar (alla fält krävs)